Oppdatert 14. desember 2021

Borettslaget har inngått avtale om USBL-nøkkelen. Dersom du ikke har tilgang til nøkkelen i appen fra Unloc må du ta kontakt med styret for å få tildelt tilgang. For å få tilgang må du ha registrert et telefonnummer på «din side» hos USBL.no.

Ser mer informasjon på https://www.usbl.no/styret/usbl-nokkelen

15. august 2020

Nå kommer digitale nøkler!
Vi har nå fått etablert Usbl Nøkkelen (en infrastruktur for digitale nøkler) på alle de 6 fellesdører i bygget, inkludert garasjeporten.
Det betyr at de som selv ønsker kan bruke mobilen som nøkkel og dele trygge digitale nøkler til familie, venner og servicearbeidere som kommer på besøk – uten selv å være hjemme! De digitale nøklene fungerer som et supplement til vår eksisterende fysiske adgangsløsning – og er på ingen måte noen konkret erstatning.
Usbl Nøkkelen er helt valgfritt å bruke og vi anbefaler på generelt grunnlag å alltid ha en fysisk reservenøkkel tilgjengelig.

Så, hvordan fungerer tilgangen til byggene?

Boligeiere
Innen kort tid vil alle boligeiere som står registrert i Usbl sin database motta en SMS fra Usbl sin teknologipartner Unloc. Her vil dere få en link som hjelper dere i gang med nedlasting av Unloc-appen hvor nøklene du skal ha tilgang til vil bli tilsendt.

Leietakere
Leietaker må selv ta kontakt med sine respektive boligeiere for å få tildelt nøkler.

Familiemedlemmer
Via appen kan man så dele “permanente” eller midlertidige nøkler med andre som f.eks familiemedlemmer, nære venner, servicetilbydere, hjemmesykepleie og andre (som da også må ha Unloc-appen installert). Det er viktig å påpeke at delte nøkler fra appen kan ikke deles videre, og hovedbruker kan når som helst slette delte nøkler.
Styret kan administrere nøkler i henhold til GDRP, og vår forretningsfører (Usbl) vil på sikt kunne utføre tildeling/sletting av “hovednøkler” i forbindelse med eierskifter slik at kun rettmessige eiere har tilgang til enhver tid.

Hvordan fungerer det?
Appen kommuniserer via bluetooth med byggets fellesdører som har løsningen.

Hva med min egen leilighetsdør?
Verdien av løsningen øker jo flere steder du kan bruke appen. Du bestemmer helt selv om du ønsker dette på din egen inngangsdør. Usbl sin teknologipartner Unloc, jobber også med å støtte andre løsninger som hengelåser, postkasser osv. Se usbl.no for mer informasjon.

For at du skal få tildelt en digital nøkkel må navn og telefonnr registres i Usbl sine systemer. Registrering av navn og tlf på Min side:
Første gang du logger inn med på Min side med BBLiD klikker du på «Registrer bruker» Tast inn e-post eller telefonnummer som er registrert hos Usbl, og opprett passord. Hvis du allerede har en BBLiD-bruker logger du deg inn med e-post og passord.
Opplever du problemer med å logge inn kan du kontakte Usbl på usbl@usbl.no eller telefon 22 98 38 00 så hjelper de deg.

Her finner du mer informasjon om USBL-nøkkelen (PDF-dokument)