Oppstart av rivningsarbeider på DNAMO-tomta i august

I august, etter at byggeferien er over, har vi blitt varslet om at rivningsarbeidene på DNAMO-tomta vil startes opp. Det er ikke til å unngå at beboerne i vårt borettslag vil merke dette, særlig de som bor i M232 og M234. Alle bygg og skur som ikke er vernet skal rives, eller for å si det på en annen måte: Kun den eldste delen av teglsteinsbyggene på hjørnet mot rundkjøringen skal stå igjen. Det er armert betong helt opp til loftet i bygget nærmest M234, så det arbeidet vil merkes mest.

Rive og byggesaker kan leses her:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201900814
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201816724

Kommunen har både gitt tillatelse til rivingstiltak og rammetillatelse til oppføring. Når det gjelder regler for støy, så henvises det til forskrift om begrensing av støy i Oslo kommune:
https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/1974-10-09-2

En gang etter at rivningen er over vil det startes med grunnarbeider, og da er det planlagt en del pigging av grunnfjell og boring for sikring av grunn. Det blir nok det som merkes mest, men vi har ikke fått noen bestemt tidfesting av når dette starter ennå.

Rørutskiftingsprosjektet

Trygg VVS har etter anbudsrunde fått oppdraget med å skifte ut stigerørene for kaldt og varmt vann i borettslaget.  OBOS Prosjekt vil fortsette som prosjektleder til prosjektet er ferdig. Prosjektet vil starte rigging på høsten, og tomta foran M242 må være brakkeområde. Arbeidet vil først starte i kjellerne. De første leilighetene vil bli tatt i januar 2020.

Det vil komme en eller flere informasjonsmøter der entreprenør møter beboerne, og der vil det bli gitt mye mer informasjon. Vi minner igjen om anbefalingen om å vente med oppgradering av bad og kjøkken i egen leilighet.

Grevlinger på fellesområder

Vi har noen beboere i borettslaget som skaper litt uro for tiden, spesielt på kveldstid. Det gjelder en grevling-familie som har etablert seg under en vinterhage i 232. Grevlinger er normalt ikke farlige for mennesker, og biter kun hvis de blir trengt opp i et hjørne. Vi har likevel forståelse for at de kan skape bekymring, spesielt hos småbarnsforeldre.

Styret ser på mulige tiltak, men sanering lar seg ikke gjøre nå midt på sommeren. En eventuell stenging av hiet kan tidligst skje i august når ungene er ute. I mellomtiden er løsningen å forsøke å holde dem unna noen områder.

Anbefalte tiltak for å holde dem unna:

  • sette ut bokser eller spraye med salmiakk
  • henge opp strimler med aluminiumsfolie
  • sette ut plastvifter i plenen

Sterk lukt og bevegelse kan skremme dem vekk. Styret vil spraye noen steder og henge opp aluminiumsfolie rundt omkring. Beboere, spesielt de med markterrasser som måtte føle seg plaget, må gjerne gjøre det samme. Grevlingene vil nok ikke forsvinne så lenge de har hi her, så det er snakk om å holde dem på avstand.

Nye skilt ved søppelanlegg

Styret har montert et skilt som forbyr kjøretøy på over 3 tonn å kjøre inn på gårdsplassen. Dette er vektgrensene som tidligere er omtalt i et av infoskrivene.

På den ene containeren på søppelanlegget har styret montert et svært synlig klistremerke som ber folk om å ikke sette igjen søppel på bakken. Samtidig er stopp-forbudt-skiltene oppdatert slik at de blir mer synlige. Dette har vært en del hensetting av gjenstander rundt anlegget, og styret oppfordrer våre beboere om å holde det ryddig der.

BIlde av nytt skilt som viser maksgrense for vekt av kjøretøy på gårdsplassen over garasjen

Bilde av søppelanlegg med røde skilt for å hindre parkering av kjøretøy og hensetting av gjenstander

Styret ønsker alle en fortsatt god sommerferie