I begynnelsen av oktober fikk noen beboere besøk av Securitas Direct. Securitas Direct ba om å få sjekke røykvarslere, og har fortalt noen av dere at de gjennomfører en årlig sjekk. Denne sjekken er ikke avtalt med styret.

Securitas Direct lever av å levere sikkerhetessystemer (boligalarm), og var hos dere for å selge slikt utstyr. Da styret har fått vite at selgeren som var her kan ha kommet over noen røykvarslere som ikke fungerte ber vi om at de av dere som har hatt besøk av Securitas Direct gir styret beskjed så snart som mulig. Vi ønsker å få avklart om røykvarslerene fungerer slik de skal. Ta kontakt med styret på epost eller på telefon.

 

Til slutt vil vi påpeke at Securitas Direct har blitt kraftig kritisert for sin måte å drive salg på og at vi har bedt dem om å ikke komme hit igjen. Dere kan lese mer om kritikken her:

 

Ålesleipt triks fra Securitas

«Landets største alarmselskap, Securitas Direct, driver en merkelig form for direktesalg. Selv etter at selskapet fikk påpakning av Forbrukerombudet med trusler om tvangsmulkt for samme type virksomhet tidligere i år fortsetter den tvilsomme praksisen.»

Securitas Direct prøvde å lure seg inn til Heidi, Inga Marte og Maria:

«Forbrukerombudet refser sikkerhetsfirmaet etter at en en rekke nordmenn har blitt lurt av selgere som utgir seg for å være inspektører.»

Aggressivt salg – Thorkildsen:

«Jeg tenkte å klage, men har ikke gjort det, for jeg synes det var et skikkelig overtramp. Dette kunne skjedd eldre mennesker, enslige. Når noen ber om å komme inn, og står i uniform er det vanskelig å si nei. Jeg tror de spekulerer i folks utrygghet i eget hjem, sier Thorkildsen»

Slik lurte Securitas Direct-selgeren seg inn i Heidis leilighet

«Sa han skulle sjekke brannvarslerne i borettslaget: – Jeg følte meg som en idiot, sier TV 2-reporteren.»

Securitas Direct-selger prøvde å lure seg inn hos Maria

«Han sa han kom for å sjekke røykvarlserne i bygget, men var egentlig ute etter å selge alarmsystemer. Nå viser det seg imidlertid at Heidi slettes ikke er alene om den ubehagelige opplevelsen.»