Har snøen lavet ned?
Ingen vaktmester er å se?
Du kan du gjøre no’ med det!
En skuffe, rød og fin
står nå ved døren din.

Bakken fra garasjen er bratt
og blir isete og glatt.
Så har det snødd en natt
så husk å fjerne litt snø,
og spre litt salt og strø.

Som Narvestad en gang kvad:
Det er en du i dugnad

Det er kanskje best at vi tar dette i prosaform også:

Borettslaget har nå plassert ut snøskuffer i alle inngangspartier, i nærheten av inngangsdøra. De er merket med husnummer. Skuffene skal alltid settes tilbake på innsiden ved døren når de er benyttet.

Selv om vi betaler for vintertjenester hos Vaktmester Andersen, så vet vi jo at det kan ta noe tid før de er på plass, og i mellomtiden er det veldig fint om beboerne tar i et tak og rydder en gangsti ut fra døren og eventuelt fjerner snøfonner som har bygget seg opp ved inngangsdøra. Det er en stor fordel at snøen ikke trampes ned, for da blir det issvuller når været slår om. Husk at ikke alle beboerne er like gode til bens, så innsats av en spreking vil settes pris på!

Ved garasjeporten finnes det en snøskuffe, men også strøsand og snøsmelt. Dersom det har snødd mye så vil både du og de andre som skal kjøre ut senere ha glede av at det har blitt fjernet snø som ligger i oppkjøringen. Dersom det er mye is er det fint om du strør med grus og snøsmelt (så lenge det er varmere enn 10 minusgrader) i samme slengen. På den måten kan vi unngå at noen kjører seg fast i oppkjøringen og ingen kommer seg ut og inn av garasjen, slik som det skjedde forrige vinter.

Om alle bidrar med litt dugnad utenom dugnadene, vil borettslaget oppleves mye bedre for alle beboere.

borettslaget trenger din innsats

bilde av oppkjøring i garasje med mye snø