Her var lekkasjen som rammet fellesrommet vårt

Det viste seg at vannet i møtesalen i 242 kom fra en lekkasje i det kommunale vannledningsnettet lenger opp i veien. Midt i januar fikk kommunen stoppet lekkasjen.

Folkene som i ukene etter nyttår arbeidet med å finne årsaken til vannet i kjelleren oppdaget det rant mye vann inn i kummen utenfor inngangsdøren til 242. Denne tar i mot vann fra dreneringsrøret på utsiden av bygget langs Bergensgata, og det rant friskt også i perioder uten snøsmelting. Entreprenørene henvendte seg til Oslo kommune for at de skulle foreta lytting etter lekkasjer, og det viste seg altså at det var på sin plass.

Det har også vært noe vann på gulvet i heissjakten og på kjøkkenet i fellesrommet. Det er ikke oppdaget vann i andre deler av kjelleren.

Møtesalen har sett bedre dager

KAPH entreprenør vil på vegne av forsikringsselskapet jobbe med å sette fellesrommet i stand igjen. Foreløpig har de sørget for å få fjernet møbler og gulvbelegg slik at det ikke skal dannes mugg. Det vil antakeligvis bli en del støy i forbindelse med at det må bores gjennom gulvet flere steder.

Det kan altså ta en god stund før fellesrommet kan benyttes av beboerne igjen. Det er snakk om å vente til etter vårløsningen før man kan starte opp reparasjonene for alvor. Vi krysser fingrene for at vi kan arrangere generalforsamling i egne lokaler i år.

Dette er en kraftig påminnelse til beboerne om at alle gjenstander i kjellerboder som ikke tåler vann bør opp noen centimeter fra gulvet.