bilde utenfor m232 etter at skur er revet - klikk for større bilde

Etter at søppelhuset ikke lenger var i bruk, var det åpenbart at dette området kunne brukes til noe annet. Styret bad beboerne i borettslaget om innspill til hvordan området kunne utformes, og et beboermøte ble arrangert 4. april.

Møtet gav følgende innspill til styret:

  • Høyere mur mot bilverksted.
  • Hekk på innsiden av mur, muligens løftet opp i kasse.
  • Bredere oppkjørsel, slik som i M238 og M240, der det skal være mulig å kjøre inn en container.
  • Mest mulig gress.
  • Ta vare på flest mulig av de eksisterende trærne.

I tillegg ønsket styret å få rettet ut avløpsrøret fra M232 for å unngå tilbakeslag av kloakk, som har vært et problem tidligere.

Vedlikeholdsprosjekt AS er nå ferdige med rivning av søpleskur og utretting av avløpsrør, og arbeidet med å lage ny innkjørsel og grøntareal der søppelskuret stod er startet opp. En murer har allerede økt høyden på muren, etter at vi fikk OK fra bilverkstedet i M230.

Styret hadde fredag onsdag kveld et møte med en del bekymrede beboere i M232 der det kom en del innspill når det gjaldt bredde på gressplen og gangvei/oppkjørsel.

Styret har behandlet innspillene og diskutert grundig forslagene som er fremmet. Styret har vedtatt at oppkjørsel skal bygges i samme bredde, 3,15m, som for de andre blokkene i borettslaget som har slik innkjørsel (dvs. M238 og M240). Høyre kant sett mot bygget flyttes 0,5 meter til høyre slik at plenarealet blir noe større. Venstre hjørne avrundes noe, slik at det blir lett å rygge inn nære venstre kant. Dette vedtaket tar til følge alle innspill fra beboermøtet som ble holdt 3. april.

Mens arbeidet pågår kan det bli vanskelig å bruke gangveien til M232, men det er ikke veldig langt å gå rundt via M238. Styret beklager ulempene det medfører for beboerne i M232.

Modell av arealbruk

Omtrentlig modell av hvordan oppkjørsel blir foran M232. Merk at treet til høyre for oppkjørselen ikke skal fjernes, det er bare borte fra modellen slik at man ser arealbruken.

M232 Grunnarbeider Sep 2017

Etter at grunnarbeidet er gjort, vil grøntkomiteen hjelpe styret med å planlegge detaljene for området, f.eks. møblering og planting av busker, med mer. Dette arbeidet vil starte til våren. Det er allerede klart at stakittgjerdet vil bli skiftet ut og et nytt satt opp.

Bredde på oppkjørsel

Bredde på oppkjørsel blir slik som ved M238 for å sikre at folk kommer forbi også når vaktmester eller håndverker er på besøk:

20170907 080506